تهیه طرح توجیهی ،از ضررهای هنگفت مالی و اعتباری جلوگیری می کند.هر ایده ای تا روی کاغذ ریز نشود قابلیت اجرا پیدا نمی کند

طرح توجیهی کاشت گل گاوزبان | درامد کاشت گل گاو زبان

امروزه با تغییر زیاد در سبک زندگی، ناراحتی‌های اعصاب و روان بسیار شایع و درواقع صبر و حوصله‌ی انسان‌ها کمتر از گذشته شده است. بنابراین نیاز به خوراکی‌ها و دم‌نوش‌های آرام‌بخش نسبت به گذشته بیشتر احساس می‌شود. در ایران یکی از گیاهان معروف با خواص درمانی فراوان و آرام‌بخش اعصاب، قطعاً گل‌ گاوزبان است.

بله کاملاً درست است. گل‌ گاوزبان. اسم این گیاه دارویی را احتمالاً زیاد شنیده‌اید. در این مقاله شمارا با خواص و ویژگی‌های این گیاه دارویی بیشتر آشنا می‌کنیم.

درامد کاشت گل گاو زبان

این گیاه بدون شک یکی از قدیمی‌ترین گیاهان در جهان است. گل‌ گاوزبان گیاهی چندساله باریشه قطور و ساقه و برگ‌های پوشیده از کرک‌های زبر است. هم‌چنین دارای گل‌های به رنگ قرمز ارغوانی که پس از خشک شدن به رنگ آبی یا بنفش درمی‌آیند. برای بهره بردن از این گیاه بی‌نظیر ازگل‌ها و برگ‌های خشک‌شده آن استفاده می‌شود. گل‌ گاوزبان گیاهی با خواص دارویی زیاد در تقویت اعصاب و کلیه‌ها، نشاط‌آور، پیشگیری از سرطان، درمان اختلال حواس و برونشیت و غیره بسیار مؤثر است.

این گیاه بی‌نظیر با طبع گرم و تر سرشار از آنتی‌اکسیدان، فلاونوئید، کولین و انواع ویتامین C و B و عناصر مفیدی مانند آهن، کلسیم، منیزیم و پتاسیم است. از خشک‌شده گل‌ گاوزبان برای درست کردن انواع چای و دم‌نوش استفاده می‌شود. هم‌چنین از عرق گل‌ گاوزبان نیز استفاده‌های زیادی می‌شود.این گیاه در مناطق کوهستانی نیمه مرطوب به‌خوبی رشد می‌کند. در ادامه روش کاشت گل‌ گاوزبان را به‌طور کامل توضیح می‌دهیم.

کاشت گل‌ گاوزبان

در این قسمت با روش کشت گیاه گل‌ گاوزبان بیشتر آشنا می‌شوید. اگر شما تصمیم به کاشت گل‌ گاوزبان گرفته‌اید باید بدانید که قبل از شروع هر کاری لازم است ابتدا اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهید و حتماً باکسانی که قبلاً این کار را انجام داده‌اند صحبت کنید و مشاوره بگیرید. سپس با آمادگی کامل شروع به کشت و پرورش این گیاه دارویی مفید کنید. زیرا شما برای این کار سرمایه و وقت زیادی می‌گذارید، پس بهتر است با آگاهی کامل این کار را انجام دهید تا به حداکثر عملکرد محصول و سوددهی برسید. حال شمارا با شرایط کاشت گیاه گل‌ گاوزبان آشنا می‌کنیم.


برای کاشت گل‌ گاوزبان ابتدا بایستی به بررسی موارد زیر بپردازید:
- بررسی منطقه کشت: برای کاشت گیاه گل‌ گاوزبان نیز مانند سایر گیاهان باید منطقه را ازنظر اقلیم بررسی کرد و منطقه مناسب رشد این گیاه را انتخاب کرد. گل‌ گاوزبان در مناطق کوهستانی با فصول بهار و تابستان معتدل و دارای باران،بیشترین بازدهی را دارد.


- بررسی زمین مناسب: زمین مناسب با خاکی با بافت متوسط را شخم زده و مسطح و سله شکنی کنید و کود حیوانی و کمپوست را به آن اضافه کنید.
زمان مناسب کاشت: بهترین زمان برای کشت گیاه گل‌ گاوزبان در اواسط بهار یا اواسط پاییز است.


تهیه بذر یا نشاء: شما می‌توانید این گیاه را هم از طریق بذر و هم نشاء کشت کنید. اما برای راحتی کار خودتان هم که شده بهتر است از نشاءهای موجود در بازار استفاده کنید. اما درصورتی‌که از بذر استفاده می‌کنید، برای یک هکتار نیاز به 3 تا 4 کیلوگرم بذر دارید.دقت شود که باید بذر را در عمق 3 تا 5 سانتی‌متری بکارید.


کاشت نشاء: با یک‌بار کاشت نشاء گل‌ گاوزبان تا حدود 5 سال نیازی به کشت مجدد نشاء این گل ندارید. عمق مناسب کشت 12 و فاصله میان بوته‌ها 40 تا 50 و فاصله بین ردیف‌ها 60 تا 70 سانتی‌متر هست.


آبیاری: در اوایل کاشت تا تقریباً دو هفته گل‌ گاوزبان نیاز به آبیاری سه روز یک‌بار دارد و با رشد و شروع گل‌دهی میزان آبیاری به‌یک‌بار در ماه می‌رسد. در مناطق پرباران هم در زمان گل‌دهی نیازی به آبیاری نیست.
زمان برداشت: بهترین زمان برای برداشت گیاه گل‌ گاوزبان اواسط فصل بهار تا اواسط فصل تابستان است.
برداشت محصول: سخت‌ترین مرحله در کاشت و پرورش گیاه گل‌ گاوزبان، مرحله برداشت آن است. برای برداشت باید گل‌ها به‌خوبی بازشده باشند. هم‌چنین لازم است برای برداشت گل‌ گاوزبان از دستکش استفاده شود. زیرا ساقه و برگ این گل دارای خار است. دقت کنید که حین چیدن گل‌ها، غنچه‌ها را نچینید.


خشک‌کردن: بعد از چیدن این گل‌ها باید آن‌ها را در سایه روی پارچه پهن کنید و به مدت 24 ساعت اجازه دهید در هوای آزاد گل‌ها به‌خوبی خشک شوند. سپس هر چه سریع‌تر آن‌ها را بسته‌بندی و به فروش برسانید. دقت کنید که برای بسته‌بندی از شیشه و پلاستیک استفاده نکنید. بهتر است از کاغذ برای این کار استفاده کنید.


با بررسی کردن موارد مذکور و با انجام تحقیقات میدانی و استفاده از کارشناسان خبره در این زمینه می‌توان به موفقیت چشمگیری درکشت گیاه گل‌ گاوزبان رسید.

آبیاری گل‌ گاوزبان

گیاه گل‌ گاوزبان، گیاهی چندساله با نیاز آبی نسبتاً متوسط است. اما با توجه به منطقه کشت آن، این نیاز آبی تغییر می‌کند. در مناطق پرباران کشت این گیاه می‌تواند به‌صورت دیم انجام شود. اما در مناطقی با بارندگی کم و درواقع مناطق خشک، کاشت گیاه گل‌ گاوزبان نیاز به آبیاری مرتب دارد. اولین آبیاری که پس از کاشت باید انجام شود و پس‌ازآن هر 5 تا 7 روز یک‌بار باید آبیاری انجام شود. این نیاز آبی در فصول سرد سال کمتر می‌شود. اما بیشترین نیاز آبی این گیاه در فصل بهار است زیرا در این فصل گل‌دهی و برداشت محصول انجام می‌شود.

درآمد کاشت گل‌ گاوزبان

امروزه گیاهان دارویی طرفداران بسیاری دارند. عطاری‌ها مشتری‌های ثابت این گیاهان هستند. گیاه گل‌ گاوزبان نیز یکی از این گیاهان دارویی پرطرفدار است که ارزش اقتصادی بالایی نیز دارد.
اگر شما نیز جزء افرادی هستید که قصد تولید و فروش گیاهان دارویی رادارید، پس قطعاً باید بدانید درآمد حاصل از کشت این گیاهان و سود خالص آن چقدر است. اگر برای کاشت گیاهان دارویی، گل‌ گاوزبان را انتخاب کرده‌اید، باید به شما بگوییم گزینه‌ی مناسبی را برای کسب درآمد انتخاب کرده‌اید. اما لازم است حتماً با اطلاعات کافی در این زمینه اقدام کنید. هم‌چنین خوشبختانه برای فروش این محصول مشکلی ندارید.

https://newbp.ir/Files/13981217637192176796741364.jpg


حال در این قسمت می‌خواهیم میزان درآمد کاشت گل‌ گاوزبان را در یک هکتار ارائه دهیم.

به‌طور متوسط در هر 10 بوته گل‌ گاوزبان، یک کیلوگرم گل خشک به دست می‌آید. در یک هکتار به‌طور متوسط حدود 25000 بوته وجود دارد. بنابراین در یک هکتار حدود 2500 کیلوگرم گل خشک به دست می‌آید. البته باید بدانید این مقدار در شرایط کاملاً ایدئال و حداکثری است. در سایر شرایط ممکن است این مقادیر تغییر کند. ارقام متفاوتی برای محصول به‌دست‌آمده در یک هکتار گزارش‌شده است. اما به‌طور متوسط حدود 800 کیلوگرم گل خشک در یک هکتار می‌تواند به‌راحتی به دست آید. قیمت فروش یک کیلوگرم گل‌ گاوزبان خشک 250 هزار تومان است.

لازم است بدانید که قیمت فله این محصول 250 هزار تومان است و اگر خودتان آن را بسته‌بندی کنید، قیمت هر یک کیلو به 400 هزار تومان افزایش می‌یابد. حال اگر هزینه‌های کارگری، آبیاری و حمل‌ونقل و سایر هزینه‌های کاشت را از آن کسر کنیم، سود خالص به دست می‌آید. بیشترین هزینه در کاشت گیاه گل‌ گاوزبان مربوط به هزینه‌های کارگری است. زیرا برای برداشت محصول در یک هکتار، روزانه به 80 کارگر نیاز است. میزان درآمد حاصل از کاشت گل‌ گاوزبان در یک هکتار به‌طور متوسط 250 میلیون تومان است.

نتیجه‌گیری

امروزه استفاده از گیاهان دارویی در بین مردم به‌طور چشمگیری افزایش‌یافته است. فواید و خواص بی‌نظیر این گیاهان دیگر بر کسی پوشیده نیست. هم‌چنین بهتر است در بعضی مواقع به‌جای استفاده از داروهای شیمیایی در صورت امکان از گیاهان دارویی استفاده کرد. گل‌ گاوزبان نیز یکی از این گیاهان با خاصیت و مفید برای اعصاب و روان است. این گیاه برای رشد به خاکی با بافت متوسط، نور و آب فراوان نیاز دارد. کاشت گیاه گل‌ گاوزبان اگر با آگاهی انجام شود، قطعاً بسیار سودآور است.هم‌چنین برداشت محصول این گیاه نیازمند نیروی انسانی زیادی است که می‌تواند ازنظر اشتغال‌زایی نیز مورد اهمیت باشد.

 

 

 

نویسنده

سمیه ملکی

جهت سفارش طرح توجیهی با خانم مهندس ملکی تماس بگیرید.(09015516984)

ممکن است از این مطالب خوشتان بیاید

مطالب مرتبط
معرفی دوستان و همکاران

دیدگاه های شما

افزودن یک دیدگاه