تهیه طرح توجیهی ،از ضررهای هنگفت مالی و اعتباری جلوگیری می کند.هر ایده ای تا روی کاغذ ریز نشود قابلیت اجرا پیدا نمی کند

کاشت هل سبز در ایران | درامد کاشت هل

آیا شما هم به دنبال طعم‌دهنده‌ای معطر برای نوشیدنی‌ها هستید؟

بدون شک استفاده از هل می‌تواند بهترین گزینه باشد. در این مقاله با خواص و ویژگی‌های این ادویه و طعم‌دهنده بیشتر آشنا می‌شویم.
گیاهان دارای عطروطعم از دیرباز مورداستفاده بسیاری از مردم در سراسر جهان بوده است. هل نیز یکی از ادویه‌های گران و پرطرفدار است.

 آشنایی با کاشت هل

هل با طبع گرم و خشک دارای عطروطعم بی‌نظیری است و به‌عنوان گیاهی دارویی و ادویه‌ای شناخته می‌شود. اما امروزه از این گیاه معطر و زیبا به‌عنوان گیاهی زینتی و گلدانی در منازل نیز استفاده می‌شود. این گیاه دارای خواص و فواید بسیاری است. هل دارای خواص درمانی بسیاری ازجمله: تقویت کلیه‌ها و دستگاه گوارش، قلب و کنترل کلسترول، ضد نفخ و کاهش اضطراب و افسردگی را می‌توان اشاره کرد.این گیاه علفی چندساله از خانواده زنجبیل در مناطق گرم و حاره رشد می‌کند و از آن به‌عنوان طعم‌دهنده در صنایع غذایی و شیرینی سازی و در مصارف گیاه‌پزشکی مورداستفاده قرار می‌گیرد. در ادامه شمارا با روش کشت و پرورش این گیاه معطر آشنا می‌کنیم.

آشنایی با کاشت هل

قبل از کشت هر گیاهی، لازم است شرایط مناسب رشد آن گیاه را فراهم کنید و با بررسی اقلیم بهترین منطقه را برای کاشت انتخاب کنید. برای آشنایی با کاشت هل با ما همراه باشید:


برای کاشت گیاه هل بایستی ابتدا موارد زیر را در نظر بگیرید:
- منطقه مناسب: این گیاه در مناطق گرم و حاره و به‌دوراز بادهای شدید بهتر رشد می‌کند. پس در انتخاب منطقه باید به این نکات توجه شود.


- خاک مناسب: از خاک‌های سنگین رسی و لوم رسی دارای زهکش مناسب برای کاشت گیاه هل استفاده می‌شود.
- نور مناسب: این گیاه به مکانی دارای نور کافی اما به‌دوراز تابش مستقیم نور خورشید نیاز دارد. هم‌چنین در سایه سایر درختان نیز می‌تواند رشد کند.


- دمای مناسب: دمای مناسب برای رشد این گیاه 26 درجه سانتی‌گراد‌است اما در دماهای بالاتر نیز به‌خوبی می‌تواند رشد کند. هم‌چنین دمای مناسب برای جوانه‌زنی گیاه هل 10 درجه سانتی‌گراد‌است.


- میزان آبیاری:میزان آبیاری در این گیاه با توجه به رطوبت خاک و دمای هوا تعیین می‌شود. گیاه هل گیاهی رطوبت پسند است اما نباید مقدار آبیاری و رطوبت خاک خیلی زیاد شود. میزان آبیاری به‌طورمعمول در تابستان‌ها دو بار در هفته و در زمستان‌ها هر ده روز یک‌بار است و در صورت کاهش دما این مقادیر تغییر خواهد کرد.


- روش تکثیر: این گیاه به دو روش رویشی و زایشی تکثیر می‌یابد. اما استفاده از روش زایشی از طریق بذرهای تازه و قهوه ایی رنگ روش بهتری برای تکثیر این گیاه است.فقط بایستی از بذرهای تازه و سالم استفاده کرد و از بذرهای کهنه که قدرت جوانه‌زنی ندارند نباید استفاده کرد.


- زمان کشت:برای کاشت هر گیاهی باید بهترین زمان را انتخاب کرد. بهترین زمان کاشت هل اواخر تابستان و در پاییز است.
زمان برداشت:زمان برداشت میوه گیاه هل به شرایط اقلیمی و نوع رقم بستگی دارد و به‌طورمعمول در اواسط تابستان شروع و تا اواسط زمستان برداشت محصول انجام می‌شود. پس از برداشت محصول، خشک‌کردن یکی از مهم‌ترین مراحل است. زیرا نقش مهمی در کیفیت و بازارپسندی محصول دارد.


- روش کاشت هل: با رعایت کردن نکاتی که در بالا به آن‌ها اشاره کردیم بایستی با فراهم کردن بذرهای سالم و تازه، آن‌ها را به مدت 24 ساعت در آب خیساند تا جوانه‌زنی آن‌ها سریع‌تر شود. سپس بذرها را بر روی سطح خاک مناسب قرار دهید و با پوشش نازکی از خاک‌برگ بذرها را بپوشانید و خاک را مرطوب کنید. دقت کنید که میزان رطوبت خاک زیاد و گل‌آلود نشود. بذرهای هل دیر جوانه می‌زنند و ممکن است 4 تا 8 هفته به طول بیانجامد پس بهتر است صبور باشید. گل‌های این گیاه معمولاً از فروردین تا شهریور با توجه به شرایط اقلیمی ظاهر می‌شوند. هم‌چنین از زمان جوانه زدن بذور تا بالغ شدن و تولید محصول دو تا سه سال زمان نیاز است.

کاشت هل سبز

درآمد کاشت هل

درآمد حاصل از کاشت هل به میزان عملکرد محصول بستگی زیادی دارد. قطعاً مقدار عملکرد محصول نیز به عوامل بسیاری ازجمله شرایط اقلیمی منطقه بستگی دارد. هم‌چنین لازم است بدانید که محصول این گیاه به‌طور هم‌زمان آماده برداشت نمی‌شود، لذا برداشت محصول طی چند مرحله انجام می‌شود. هر گیاه هل به‌طور متوسط سالانه 200 گرم وزن خشک میوه تولید می‌کند. هم‌چنین مقدار عملکرد محصول این گیاه را بین 100 تا 170 کیلوگرم در هکتار گزارش کردند. اما با توجه به شرایط مختلف، این مقدار متغیر است و می‌تواند تغییر کند. قیمت هر یک کیلو هل در بازار به‌طور متوسط 120 هزار تومان است که این مقدار می‌تواند تغییر کند. پس با توجه به عملکرد محصول و کسر هزینه‌های تولید میزان درآمد این محصول مشخص می‌شود. هزینه‌های تولید این محصول خیلی زیاد نیست، اما هزینه برداشت می‌تواند افزایش یابد زیرا محصول این گیاه با دست و توسط کارگر برداشت می‌شود.

درآمد کاشت هل

هل در کجای ایران کشت می‌شود

شرایط اقلیمی مهم‌ترین مورد درکشت هر گیاهی است. گیاه هل هم برای رشد مناسب نیاز به مناطقی با دمای مناسب رشد خود و به‌دوراز بادهای شدید دارد. زادگاه گیاه هل در مناطق گرم و حاره است. هم‌چنین دمای مناسب برای رشد گیاه هل 35-10 درجه سانتی‌گراد‌است. پس به‌راحتی می‌توان تشخیص داد که گیاه هل در کجای ایران می‌تواند رشد کند. هر منطقه‌ای در کشور ما با شرایط دمایی مذکور می‌تواند مناسب برای کشت این گیاه باشد. البته باید میزان بارندگی را نیز در نظر گرفت.هم‌چنین باید سایر نکاتی که در مورد شرایط مناسب رشد این گیاه وجود دارد را برای رشد بهتر گیاه هل و به دست آوردن حداکثر عملکرد در نظر گرفت. البته لازم است قبل از کشت در سطح وسیع هر محصولی، آن را در سطح اندک کشت کرد و در صورت موفقیت‌آمیز بودن نتیجه، آن را در سطح وسیع کشت کرد. هم‌چنین لازم است از کارشناسان در این زمینه و نهادهای مرتبط اطلاعات لازم را کسب و با آگاهی کامل اقدام به کشت کرد.

هل در کجای ایران کشت می‌شود

چگونگی کاشت هل سبز

این گیاه دارای میوه‌هایی بارنگ‌های سیاه، سفید و سبز است. میوه‌های سیاه مصارف خوراکی دارند. میوه‌های سیاه هل ازنظر رنگ، اندازه و طعم با هل سبز متفاوت هستند. هل سبز گیاهی معطرتر در جنوب شرقی آسیا است. استفاده از این ادویه در ایران بیشتر به‌صورت هل سبز است. اما در مناطق دیگر به‌صورت پودر و روغن از آن استفاده می‌شود. هل سبز دارای خواص دارویی بسیاری است. هل سبز به‌عنوان طعم‌دهنده در نوشیدنی‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرد. چگونگی کاشت این گیاه در قسمت‌های قبلی این مقاله به‌طور کامل توضیح داده‌شده است.بنابراین با رعایت نکاتی و انتخاب منطقه مناسب برای کاشت گیاه هل، می‌توان به حداکثر عملکرد محصول در این زمینه دست‌یافت.

کاشت هل سبز

نتیجه‌گیری

هل درختی با سیستم ریشه‌ای قوی که در مناطق گرم و حاره به‌خوبی رشد می‌کند. همیشه ادویه‌ها و طعم‌دهنده‌ها محبوبیت بسیار زیادی در بین مردم‌دارند. زیرا موجب دل‌نشین شدن مواد غذایی و نوشیدنی‌ها می‌شوند. هل علاوه بر عطروطعم بی‌نظیر، دارای خواص و فواید دارویی بسیاری در طب سنتی است. مصارف دارویی و خوراکی این ادویه معطر در کشور ما نیز مانند مناطق دیگر بالا است. از میوه و برگ‌های این گیاه استفاده‌های زیادی می‌شود. این گیاه به نور کافی، دمای مناسب و خاک رسی نیاز دارد تا بتوانند حداکثر عملکرد را داشته باشد. با بررسی شرایط مناسب کشت و پرورش گیاه هل، می‌توان به آن به‌عنوان کسب‌وکاری پرسود هم نگاه کرد. اما لازم است حتماً قبل از شروع کاشت نکات مهم و کاربردی در مورد این گیاه را به‌خوبی مطالعه کنید و با آگاهی لازم اقدام به کشت و پرورش این گیاه معطر کنید. گیاهان معطر همیشه طرفداران خاص خود رادارند. از هل برای عطر دار کردن نوشیدنی‌ها به‌خصوص چای استفاده‌های زیادی می‌شود. هم‌چنین از هل در صنایع غذایی برای مصارف مختلفی استفاده می‌شود.

 

نویسنده

سعید ایزدی

جهت سفارش طرح توجیهی با خانم مهندس ملکی تماس بگیرید.(09015516984)

ممکن است از این مطالب خوشتان بیاید

مطالب مرتبط
معرفی دوستان و همکاران

دیدگاه های شما

افزودن یک دیدگاه