تهیه طرح توجیهی ،از ضررهای هنگفت مالی و اعتباری جلوگیری می کند.هر ایده ای تا روی کاغذ ریز نشود قابلیت اجرا پیدا نمی کند

طرح توجیهی شترمرغ پرواری | جدول هزینه پرورش شتر مرغ در سال 1401

طرح توجیهی شترمرغ 720 قطعه‌ای (نگارش بهار 1401)
شترمرغ در دسته پرندگان درشت چثه قرار دارد و هدف از پرورش آن دستیابی به گوشت قرمز است. در طرح توجیهی شترمرغ پرواری  به برآورد جدول هزینه پرورش شتر مرغ در سال 1401 به طور دقیق پرداخته ایم.

با وجود این که پرورش شتر مرغ صنعتی نوپا در کشورمان به حساب می‌آید و از ابعاد گوناگونی اعم از ظرفیت‌های ژنتیکی، نژادهای اصلاح شده، تجهیزات مورد نیاز، رفتار شناسی و ... بایستی مورد بررسی قرار بگیرد اما با این حال استقبال کارآفرینان در سال‌های اخیر برای ورود به این حرفه موجب شده تا شاهد راه اندازی واحدهای بی‌شماری در کشورمان باشیم.

با به کارگیری از تکنیک‌ها و رعایت نمودن اصول پرورشی می‌توان به عنوان یک حرفه کم ریسک با میزان سوددهی خوب به آن نگاه کرد. البته برای دستیابی به این امر علاوه بر داشتن تخصص، لازم است که پرورش دهندگان ارتباط گسترده‌تری با انجمن‌های تحقیقاتی نیز داشته باشند.

طرح توجیهی پرورش شترمرغ


میخوام پرورش شترمرغ بزنم؟
کسب و کارهایی که در حوزه دامپروری و پرورشی هستند از محبوبیت بالایی برخوردار می‌باشند و بسیاری از کارآفرینان مایل‌اند که در این بخش به فعالیت بپردازند. پرورش شترمرغ نیز از آن دسته حرفه‌هایست که در چند سال اخیر مورد توجه قرار گرفته است و با وجود نوپا بودن و داشتن مشکلات بر سر راه اما از سودآوری خوبی برخوردار است. هدف اصلی از پرورش این پرنده، تولید گوشت قرمز می‌باشد اما در کنار آن نیز یکسری فراورده جانبی (چرم، پوست، پر و تخم ) وجود دارد که منفعت اقتصادی خوبی برای پرورش دهنده به همراه خواهد داشت.

و می‌توان گفت که فروش محصولات جانبی در کنار گوشت قرمز، طرح پرورش شتر مرغ را توجیه پذیر می‌کند. اما افرادی که قصد سرمایه گذاری در این حوزه را دارند پس از بررسی طرح از نظر فنی و اقتصادی بایستی برای گرفتن مجوز از جهاد کشاورزی و سازمان دامپزشکی اقدامات لازم را انجام دهند. البته پرورش در ابعاد کم نیازی به مجوز ندارد ولی برای پرورش بالای 500 قطعه این امر ضروری است.


سود پرورش شترمرغ
شاید برای خیلی از عزیزانی که قصد ورود به این حرفه را دارند این سوال پیش آید که پرورش شترمرغ چقدر سود دارد؟ یا چه عواملی می‌تواند بر روی میزان سود یک دوره پرورش تاثیر بگذارد؟

باید بگوییم که شترمرغ نیز مانند سایر فعالیت‌های دامپروری می‌تواند با سود و یا زیان همراه باشد و این طور نیست که با راه اندازی واحد پرورشی و پرورش آن‌ها سریع به سود رسید.

میزان درآمدزایی این حرفه نیز تحت تاثیر یکسری عوامل است که پرورش دهنده بایستی با شناسایی آن‌ها به درستی مدیریت نماید. از جمله این عوامل تعیین کننده می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:


1-    شیوه پرورش شترمرغ
به طور کلی سه روش برای پروار نمودن شترمرغ وجود دارد که میزان سوددهی و سرمایه مورد نیاز را تحت تاثیر قرار می‌دهد.


خرید تخم نطفه‌دار
دوره پرورش و پروار شترمرغ با خرید تخم نطفه‌دار طولانی‌تر است اما برای افرادی که تازه وارد این حرفه شده‌اند و یا سرمایه کمی دارند، روشی مناسب می‌باشد چرا که هزینه اولیه آن به نسبت سایر روش‌ها پایین‌تر است.


خرید جوجه شترمرغ
استفاده از جوجه شترمرغ یکی دیگر از روش‌های پرورشی است که بسیاری با خرید جوجه یک روزه و یا سه ماهه اقدام به پروار و تولید گوشت قرمز می‌کنند. استفاده از این روش نیاز به تخصص و تجربه دارد چرا که باید از نژادهایی استفاده شود که از توان تولیدی بالایی برخوردار باشند و در برابر بیماری‌ها از خود مقاومت نشان دهند. خرید جوجه شترمرغ در مقایسه با روش اول به هزینه بیشتری نیاز دارد.


پرورش شترمرغ مولد
یکی دیگر از انواع روش‌های رایج در پرورش شترمرغ، بهره بردن از شترمرغ مولد است. این روش در مقایسه با دو روش قبل، سرمایه اولیه بالاتری را می‌طلبد ولی میزان سوددهی آن نیز بیشتر خواهد بود.


2-     نیاز بازار
از دیگر فاکتورهای تاثیر گذار در میزان درآمدزایی و سودآوری این حرفه، می‌توان به نیاز بازار و تقاضا برای گوشت شترمرغ اشاره نمود. گوشت شترمرغ همانند گوشت گاو و گوسفند قرمز است اما از نظر تغذیه‌ای خواص بیشتری دارد و سالم‌تر می‌باشد.

امروزه با توجه به آگاهی مردم از این مسئله، تقاضا برای خرید نیز زیاد شده است و از بازار مصرف خوبی برخوردار می‌باشد.

از این رو اگر بازاریابی در این زمینه به درستی انجام بگیرد برای پرورش دهنده می‌تواند همراه با سود و درآمدزایی قابل توجهی باشد.


وام پرورش شترمرغ چقدر است؟
فعالیت در این حوزه نیاز به سرمایه دارد و این که میزان این سرمایه چقدر باشد کاملا بستگی به ظرفیت طرح، روش پرورش، تجهیزات مورد نیاز و سایر موارد جانبی دارد. اما خیلی از افراد برای تامین سرمایه، رو به سوی تسهیلات بانکی می‌آورند چرا که منابع مالی آن‌ها در حدی نیست که بتوانند صفر تا صد پروژه خود را با آن راه اندازی کنند.

میزان وام شترمرغ نیز به طرح و بانکی که متقاضی درخواست آن را داده، بستگی دارد. طرح پرورش دهنده اگر از توجیه پذیری خوبی برخوردار باشد تا 80 درصد از سرمایه مورد نیاز را می‌تواند از طریق وام دریافت کند.

طرح توجیهی پرورش شترمرغ

مزایای پرورش شترمرغ اهلی

شترمرغ‌ها قدرت بالایی در تبدیل غذا به انرژی‌دارند
سرعت رشد آن‌ها بالا است.
طول عمر بالا و تولیدمثل آن‌ها از دیگر مزیت‌های پرورش این پرنده عظیم‌الجثه است.
شترمرغ پرنده‌ای  بسیار سازگار است و در شرایط سخت هم رشد می‌کند.
این دام به دلیل سازگاری با محیط‌زیست و آب‌وهوای متفاوت (از ۳۰ درجه سانتی‌گراد زیر صفرتا پنجاه بالای صفر) ازنظر نگهداری، کم‌هزینه‌ترین جایگاه را به خود اختصاص داده است.

با حصارکشی روی زمین‌های خاکی و ایجاد سایه‌بان، می‌توان از شترمرغ نگهداری کرد. غذای این پرنده، یونجه، علف، تخم علف‌ها، دانه‌ها، غلات، شکوفه‌ها و جوانه‌های سبز، میوه و گیاهان دانه‌دار است.

این پرنده برخلاف سایر دام‌ها می‌تواند در دشت‌ها و فلات‌ها نیز زندگی کند و به دلیل داشتن سیستم گوارشی مناسب، آن‌هم به‌گونه‌ای که غذا به مدت ۴۲ ساعت در معده این پرنده گردش می‌کند، تمام مواد مغذی در بدنش جذب می‌شود.

شترمرغ با رشد سریعی که دارد، پس از یک‌ماهگی، روزی یک سانتیمتر رشد کرده و در سن ده‌ماهگی قابل کشتار است و این نشان‌دهنده رسیدن این پرنده به رشد اصلی است.

خلاصه گزارش

1-عنوان فعاليت:

پرورش شتر مرغ

2-ظرفيت :

720 قطعه

3-مجري طرح:

-

4-محل اجرا :

-

5-اشتغال طرح :

10نفر

6-سرمايه ثابت طرح :

109618.24میلیون ریال معادل ده میلیارد و نهصد و شصت و یک میلیون و هشتصد و بیست و چهار هزارتومان

7-سرمايه در گردش :

6344.49میلیون ریال معادل ششصد و سی و چهار میلیون و چهارصد و چهل و نه هزارتومان

8-سرمايه گذاري کل طرح :

115962.72میلیون ریال معادل یازده میلیارد و پانصد و نود و شش میلیون و دویست و هفتاد و دو هزارتومان

9-ميزان زمين طرح :

24000متر مربع

10-ميزان زمين بنا :

2349متر

11-ميزان تسهيلات مورد نياز :

92770.18میلیون ریال معادل نه میلیارد و دویست و هفتاد و هفت میلیون و هجده هزارتومان

12-نوع تسهيلات :

وام 5 ساله

13-نقطه سربه سر :

46.03%

14-مدت برگشت سرمايه :

5سال

15-نرخ بازدهي سرمايه :

22.49%

16-تورم :

40%

17-نرخ تنزیل :

20%

 

فهرست مطالب موجود در طرح توجیهی پرورش شترمرغ نگارش سال 1401:
برآورد زمین  یا مکان مناسب برای پرورش شترمرغ
برآورد محوطه سازی های لازم
برآورد هزینه ساخت و ساز و یا تعمیر انبارها و محل نگهداری شترمرغ ها
برآورد هزینه خرید و لیست ماشین آلات و تجهیزات
برآورد تاسیسات عمومی و تجهیزات (تاسیسات)
برآورد وسایل حمل و نقل
برآورد تجهیزات لازم برای پرورش شترمرغ
برآورد آب ،برق ،سوخت مصرفی
برآورد هزینه تعمیرات ونگهداری
برآورد حقوق و دستمزد نیروی انسانی
برآورد هزینه ثابت
برآورد هزینه های سرمایه ای
برآورد هزینه قبل از بهره برداری
برآورد سرمایه در گردش
برآورد نحوه سرمایه گذاری کل پرورش شترمرغ
 برآورد هزینه استهلاک پس از اجرای توسعه :
برآورد هزینه تولید سالیانه
برآورد قیمت تمام شده
قیمت فروش
درصد فروش در نقطه سربه سر
برآورد سود و زیان ویژه
برآورد سرمایه ثابت سرانه
برآورد کل سرمایه گذاری سرانه
برآورد نرخ بازدهی سرمایه
برآورد دوره برگشت سرمایه
برآورد درصد فروش در نقطه سربه سر
برآورد ارزش افزوده خالص و نا خالص و نسبت های آن


طرح آپدیت بهار سال 1401 و دارای فایل  pdf + word است.

مطالب فهرست شده در بالا در طرح کامل آورده شده است.

نویسنده

سمیه ملکی
قیمت:   75000تومان

جهت سفارش طرح توجیهی با خانم مهندس ملکی تماس بگیرید.(09015516984)

ممکن است از این مطالب خوشتان بیاید

مطالب مرتبط
معرفی دوستان و همکاران