تهیه طرح توجیهی ،از ضررهای هنگفت مالی و اعتباری جلوگیری می کند.هر ایده ای تا روی کاغذ ریز نشود قابلیت اجرا پیدا نمی کند

دانلود طرح توجیهی پرورش ماهی زینتی | پرورش ماهی زینتی پر سود

طرح توجیهی پرورش ماهی زینتی pdf-doc نگارش 1402
پرورش ماهی زینتی یک فعالیت جذاب و پربازده است که به محبوبیت بیشتر در طی چند سال اخیر دست یافته است. این نوع پرورش معمولاً به صورت آکواریومی انجام می‌شود و ماهیان زینتی به دلایل ظاهری، رنگی و فرمی جذاب به منظور تزیین و کسب آرامش در آکواریوم‌ها نگهداری می‌شوند.

امروزه با توجه به سبک زندگی، خیلی از افراد تمایل دارند که آکواریومی از ماهیان زینتی در خانه خود داشته باشند. این امر توانسته بستری مناسبی جهت اشتغالزایی قشریی از افراد جویای کار را فراهم آورد. اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که به این قبیل از کارهای پرورشی علاقه دارید، می‌توانید با سرمایه‌ای نه چندان زیاد کار خود را شروع کنید و سپس آن را گسترش دهید. اجرای طرح پرورش ماهی زینتی به شرطی که با بازاریابی مناسبی همراه باشد، برای پرورش دهنده می‌تواند بسیار اقتصادی و درآمدزا باشد.

طرح پرورش ماهی زینتی

پرورش ماهی زینتی یک فعالیت جذاب و پربازده است که به محبوبیت بیشتر در طی چند سال اخیر دست یافته است. این نوع پرورش معمولاً به صورت آکواریومی انجام می‌شود و ماهیان زینتی به دلایل ظاهری، رنگی و فرمی جذاب به منظور تزیین و تحریک آرامش در آکواریوم‌ها نگهداری می‌شوند.

در زیر به مراحل کلی پرورش ماهی زینتی می‌پردازیم:

    انتخاب نوع ماهی: انتخاب نوع ماهی زینتی بسیار مهم است. نوع ماهی مورد نظر را بر اساس محبوبیت، نیاز‌های مراقبتی، و بازارپسندی انتخاب کنید. مثلاً بتا، گورامی، نیشکر، گوپی و پلاکتو همگی مثال‌هایی از ماهیان زینتی هستند.

    تجهیزات آکواریوم: برای پرورش ماهیان زینتی، آکواریوم مناسبی با تجهیزات ضروری مانند فیلتر، گرمایش‌دهنده، جلوگیری از نور مستقیم،  و... نیاز است.

    تنظیم شرایط محیطی: شرایط محیطی آکواریوم شامل دما، pH، میزان نیترات و آمونیاک و... باید برای نوع ماهی زینتی انتخابی مناسب باشد.

    مدیریت تغذیه: تغذیه مناسب و متنوع برای ماهیان زینتی اهمیت دارد. تغذیه‌ی مناسب باعث رشد سالم و تازه‌ترین رنگ‌ها در ماهیان می‌شود.

    مدیریت آب: تمیزی و کیفیت آب در آکواریوم بسیار مهم است. باید به تغییر آب و تصفیه منظم آب توجه کنید.

    مدیریت بیماری‌ها: شناخت بیماری‌های ماهیان زینتی و گرفتن تدابیر پیشگیرانه می‌تواند از مشکلات جلوگیری کند.

    پرورش و تکثیر: در صورت تمایل به تکثیر ماهیان زینتی، نیاز به مطالعه و تسلط بر فرآیندهای تخم‌گذاری، تخم‌ ریزی و رشد ماهی‌ها دارید.

    بازاریابی و فروش: در صورتی که تصمیم به فروش ماهیان زینتی داشته باشید، باید به بازاریابی و تبلیغات توجه کنید.

    توسعه کسب و کار: در صورتی که قصد دارید این کسب و کار را توسعه دهید، به مواردی مانند افزایش تعداد آکواریوم‌ها، گسترش نوع ماهیان و افزایش فروش بپردازید.


از کجا شروع کنم پرورش ماهی زینتی
شاید سوال خیلی از شماهایی که قصد ورود به این صنعت را دارید این باشد که از کجا می‌توانیم پرورش ماهیان زینتی را شروع کنیم.

در ادامه به گام‌هایی که برای شروع کار نیاز است خواهیم پرداخت:
1-    برخورداری از دانش و تخصص لازم
اولین گام برای اقدام، جمع آوری اطلاعات لازم در خصوص نحوه پرورش، چگونگی تولید، شرایط پرورش و ... می‌باشد. یعنی کارآفرین در ابتدا باید اطلاعات جامعی در مورد پرورش این دست از آبزیان را داشته باشد. برخورداری از اطلاعات و دانش کافی برای موفقیت در این حرفه الزامی است. برخی از افراد از تجارب و تخصص دیگران بهره می‌برند و برخی نیز به گذراندن دوره‌های آموزشی روی می‌آورند. در هر صورت افراد می‌بایست از دانش، تبحر و تخصص لازم برخوردار باشند.


2-    تهیه و تجهیز نمودن کارگاه
دومین گام در این راستا، تهیه و تجهیز نمودن کارگاه است. این که می‌خواهید در چه سطحی شروع به کار کنید از امکانات و تجهیزات مختلفی می‌توان استفاده نمود. ولی به یکسری وسیله برای پرورش ماهیان زینتی نیاز دارید که از آن جمله می‌توان اشاره‌ای به پمپ هوا، تجهیزات مربوط به کنترل دما (دما سنج)، سیستم تصفیه آب، سیستم برق اضطراری و ... نمود.


3-    انتخاب بهترین ماهی زینتی
پس از راه اندازی کارگاه، حال نوبت به پرورش ماهی زینتی می‌رسد. پرورش دهنده برای این که بتواند در این راستا به کسب درآمد بپردازد، باید از بهترین گونه‌ برای پرورش استفاده کند. گونه‌های زیادی در زمینه پرورش وجود دارد که در این ارتباط باید بازار مصرف جهت فروش هم در نظر گرفته شود. گلد فیش، گوپی، پلاتی، اسکار، گورامی، فرسته ماهی، طوطی ماهی و ... از ماهیان زینتی هستند که به دلیل محبوبیت بالا و تقاضای زیاد می‌توانند برای پرورش بسیار مناسب و اقتصادی باشند.


پرورش ماهی زینتی در استخر
برخی از افراد ماهی زینتی را در ابعاد کوچک و خانگی پرورش می‌دهند. اما عده‌ای دیگر که به فکر کسب سود بیشتری هستند و روی جنبه اقتصادی آن حساب ویژه‌ای باز نموده‌اند، این نوع از آبزیان را در استخرهای مخصوصی پرورش می‌دهند. این شیوه از پرروش به سرمایه‌ای به مراتب بیشتر نیاز دارد چرا که پرورش دهنده می‌بایست هزینه بالاتری را صرف تهیه مکان و تجهیزات نماید. از آنجایی که تولید در سطح وسیعی انجام می‌گیرد برای پرورش دهنده می‌تواند با سودآوری قابل توجهی همراه گردد.


پرورش ماهی زینتی پرسود
افرادی که به دنبال راه اندازی کارگاه ماهی زینتی هستند، جدا ازعلاقه می‌خواهند از این صنعت به حداکثر میزان سود و درآمد دست پیدا کنند. که لازمه دستیابی به چنین هدفی، استفاده از ماهیان بازار پسند است.

موارد زیر از پرسودترین انواع ماهیان زینتی هستند:
1-    آرووانا پلاتینیوم:
این ماهی در لیست گرانترین و پرسودترین انواع ماهی زینتی قرار دارد. از پوستی یکدست سفید و زیبا برخوردار می‌باشد که در برخی از کشورهای آسیایی سمبل شادی و شانس است.


2-    لقمه ماهی خالدار:
بدنی بیضی با خال‌هایی سیاه و سفید دارد. اصالت این ماهی به کشور برزیل بر می‌گردد. با فراهم آوردن شرایط مطلوب، رشد خوبی را در پیش می‌گیرد.


3-    فرشته ماهی:
سطح بدن این ماهی به رنگ زرد و آبی روشن با نوارهایی سفید دیده می‌شود. خواستگاه فرشته ماهی آب‌های شیرین کشور آمریکاست اما امروزه به صورت اکواریومی در بیشتر نقاط دنیا نیز مورد پرروش قرار می‌گیرد.


4-    طوطی ماهی:
از جذابترین انواع ماهیان زینتی است که پرورش آن می‌تواند با سود خوبی همراه باشد. دلیل جذاب بودن این ماهی را می‌توان به دهان آن که شبیه منقار طولی است، نسبت داد.


5-    ماهی استوایی
این ماهی نیز در رده ماهیان پرسود قرار دارد. زیستگاه ماهی استوایی همان طور که از نامش پیداست متعلق به آب شیرین مناطق گرمسیری است. از مهمترین ویژگی این ماهی برخورداری از ظاهری زیبا و رنگارنگ می‌باشد.

 

توجه داشته باشید که پرورش ماهیان زینتی نیاز به دانش و تجربه دارد و باید در مواردی مانند محیط زیست، تغذیه، رفتارهای ماهیان و... آگاهی داشته باشید. همچنین، موفقیت در این زمینه نیاز به تعهد، دقت و پیگیری دارد.

اهمیت اقتصادی پرورش ماهی های زینتی:

پرورش ماهی زینتی اهمیت اقتصادی قابل توجهی دارد و به عنوان یک صنعت کشاورزی و کسب و کار بازدهی بالا مورد توجه قرار گرفته است. در زیر به برخی از اهمیت‌های تقتصادی پرورش ماهی زینتی اشاره می‌کنم:

    فرصت‌های اشتغال: پرورش ماهی زینتی می‌تواند فرصت‌های اشتغال زیادی را ایجاد کند. از تولیدکنندگان تجهیزات آکواریوم تا پرورش‌دهندگان ماهی‌ها و همچنین خدمات مرتبط با بازاریابی، فروش و توزیع، این صنعت به اشتغال‌زایی می‌انجامد.

    بازارپسندی: ماهی‌های زینتی به دلیل ظاهر جذاب، رنگ‌های زنده و تنوع نژادی مورد توجه افراد  قرار می‌گیرند که علاقه به نگهداری از آنها در آکواریوم‌ها دارند. این بازارپسندی می‌تواند به افزایش فروش و درآمد کمک کند.

    ارتقاء صنعت آکواریومی: پرورش ماهی زینتی باعث رشد صنعت آکواریومی می‌شود. افراد علاقه‌مند به خرید آکواریوم و تجهیزات مرتبط با آنها می‌شوند، که این تحول می‌تواند به رشد فروش تجهیزات و لوازم مورد نیاز منجر شود.

    تولید محصولات جانبی: علاوه بر ماهیان زینتی، تولید محصولات جانبی مانند تجهیزات آکواریوم، غذاها، تصفیه‌کننده‌ها و ملزومات مورد نیاز در این صنعت نیز اهمیت دارد.

    توسعه فرهنگ پرورش ماهی: این فعالیت می‌تواند به افزایش آگاهی عمومی از حفظ محیط زیست آبی و ضرورت محافظت از زیست‌گونه‌ها کمک کند.

    ارتباط با صنایع مرتبط: صنایع مختلفی مانند تولید غذا، تجهیزات آکواریوم، تصفیه‌آب و حتی تجهیزات تزئینی برای آکواریوم‌ها می‌توانند از رشد صنعت پرورش ماهی زینتی بهره‌برند.

 

فهرست مطالب موجود در طرح توجیهی پرورش ماهی زینتی نگارش سال 1402 :

  طرح نیاز به ساخت و ساز ندارد و دریک فضای 12 متری معمولا در منزل قابل اجرا است.

برآورد تجهیزات لازم برای پرورش ماهی زینتی
برآورد آب ،برق ،سوخت مصرفی
برآورد هزینه تعمیرات ونگهداری
برآورد حقوق و دستمزد نیروی انسانی

 

برآورد هزینه ثابت
برآورد هزینه های سرمایه ای
برآورد هزینه قبل از بهره برداری
برآورد سرمایه در گردش
برآورد نحوه سرمایه گذاری کل  پرورش ماهی زینتی
 برآورد هزینه استهلاک پس از اجرای توسعه
برآورد هزینه تولید سالیانه
برآورد قیمت تمام شده
قیمت فروش
درصد فروش در نقطه سربه سر
برآورد سود و زیان ویژه
برآورد سرمایه ثابت سرانه
برآورد کل سرمایه گذاری سرانه
برآورد نرخ بازدهی سرمایه
برآورد دوره برگشت سرمایه
برآورد درصد فروش در نقطه سربه سر
برآورد ارزش افزوده خالص و نا خالص و نسبت های آن

 

خلاصه گزارش طرح ماهی زینتی

1-عنوان فعاليت:

پرورش ماهی زینتی

2-ظرفيت :

100 هزار قطعه در سال

3-مجري طرح:

 

4-محل اجرا :

 

5-اشتغال طرح :

8نفر

6-سرمايه ثابت طرح :

7314.54میلیون ریال معادل هفتصد و سی و یک میلیون و چهارصد و پنجاه و چهار هزارتومان

7-سرمايه در گردش :

2501.41میلیون ریال معادل دویست و پنجاه میلیون و یکصد و چهل و یک هزارتومان

8-سرمايه گذاري کل طرح :

9815.95میلیون ریال معادل نهصد و هشتاد و یک میلیون و پانصد و نود و پنج هزارتومان

9-ميزان زمين طرح :

300 مترمربع

11-ميزان تسهيلات مورد نياز :

7852.76میلیون ریال معادل هفتصد و هشتاد و پنج میلیون و دویست و هفتاد و شش هزارتومان

12-نوع تسهيلات :

وام 5 ساله

13-نقطه سربه سر :

86.17%

14-مدت برگشت سرمايه :

6 سال

15-نرخ بازدهي سرمايه :

33.34%

16-تورم :

40%

17-نرخ تنزیل :

25%

 
  • حجم فایل  :2.000 مگابایت
  • تعداد صفحات:  36صفحه
  • نوع فایل doc + pdf
  • لینک دانلود بلافاصله پس از پرداخت فعال خواهد شد.
  • ضمنا یک نسخه از فایل به ایملی که در صفحه خرید وارد کرده اید ارسال خواهد شد.

نویسنده

سمیه ملکی
قیمت:   92000تومان

جهت سفارش طرح توجیهی با خانم مهندس ملکی تماس بگیرید.(09015516984)

ممکن است از این مطالب خوشتان بیاید

مطالب مرتبط
معرفی دوستان و همکاران