تهیه طرح توجیهی ،از ضررهای هنگفت مالی و اعتباری جلوگیری می کند.هر ایده ای تا روی کاغذ ریز نشود قابلیت اجرا پیدا نمی کند

آموزش پرورش مرغ بومی

آموزش پرورش مرغ بومی تخمگذار pdf

پرورش مرغ بومی یکی از کسب‌وکارهایی کوچکی است که معمولاً به‌صورت خانگی در روستاها انجام می  شود و در جهت خودکفایی خانواده‌ها ازلحاظ تأمین گوشت و تخم‌مرغ و همین‌طور به‌عنوان شغل دوم و در صورت استمرار و توسعه، به‌عنوان شغل اولیه اقتصاد خانواده  های روستایی کمک می  کند.
پرورش مرغ بومی تخمگذار pdf

طرح اقتصادی پرورش مرغ محلی در خانه

چرا باید مرغ بومی پرورش دهیم؟؟؟

پرورش مرغ محلی در خانه، ‌یکی از کسب‌وکارهایی است که با توجه به افزایش نرخ ارز در شرایط کنونی و به طبع افزایش روزانه قیمت  ها و ناکافی بودن درآمدها، می  تواند به‌عنوان شغل دوم و یا درصورتی‌که پشتکار زیاد داشته باشید، به‌عنوان شغل اول، در شهرهای خیلی کوچک و مخصوصاً در روستاها به اقتصاد خانواده و حتی کشور کمک کند.
 پرورش مرغ محلی در خانه مثال عینی از کارکرد اثر پروانه  ای در اقتصاد است. روزی که چینی  ها تصمیم گرفتند اقتصادشان را رونق دهند؛ با شعار یک‌خانه، یک کارخانه شروع کنند. شعاری که با کمک اثر پروانه  ای، چین را به یک ابرقدرت اقتصادی تبدیل کرد. امروز ما نیز نیاز به یک کسب‌وکارهای خانگی داریم که بتواند با اثر پروانه  ای اقتصاد ایران را چون ققنوس دوباره متولد کند. اثر پروانه  ای؛ همان اثر تغییری کوچکی است که می  تواند منجر به تغییرات بزرگ شود. پرورش مرغ محلی در خانه‌یکی از این کسب‌وکارها خانگی است.

توجیه اقتصادی پرورش مرغ محلی یا بومی

اثر پروانه  ای آن بدین‌صورت عمل می  کند که وقتی در یک روستا مردم شروع به پرورش مرغ محلی در خانه می  کنند و بهترین نژاد مرغ بومی تخم‌گذار را برای پرورش انتخاب می  کنند. نیاز خود را از وابستگی به تخم‌مرغ صنعتی پرهزینه در درج اول قطع می‌کنند، تخم‌مرغ بهترین نژاد مرغ بومی تخم‌گذار، سطح مصرف امگا 3 و پروتئین را در روستا بالا می  برد، گوشت مرغ وارد سفره مردم   شده، درنتیجه سوءتغذیه در روستا کم‌رنگ می‌شود. بعد از مدتی که جوجه درآوری اتفاق افتاد، مردم مازاد بر نیاز پیدا می  کنند؛ بنابراین شروع به فروش به کسانی که پرورش مرغ بومی در خانه انجام نمی-دهند، می  کنند؛ اما قضیه به اینجا ختم نمی‌شود؛ کسانی که پرورش مرغ محلی در خانه امتناع کرده بودند، آن‌ها نیز علاقه  مند شده مشغول می  شوند. بعد از مدتی که پرورش مرغ محلی در خانه، فراگیر شد، کل روستا می  شود؛ مثال عینی شعار هر خانه یک مرغداری.
 پرورش مرغ بومی تخمگذار

مزایای پرورش مرغ محلی در خانه

طرح خوداشتغالی پرورش مرغ محلی در خانه امروزه با توجه به اینکه قسمت عمده نیاز کشور را به گوشت و تخم‌مرغ، پرورش مرغ گوشتی و پرورش مرغ تخم  گذار به‌صورت صنعتی تأمین می  کنند. برای عده  ای از خوانندگان جذاب نیست؛ اما با مرور مزایای پرورش مرغ بومی مخصوصاً در شرایط اقتصادی کنونی، توجیه اقتصادی و لزوم پرورش مرغ محلی در خانه در سطح وسیعی در کشور را روشن خواهد شد.
 
 پرورش مرغ بومی تخمگذار در خانه

هزینه پرورش و تغذیه مرغ بومی تخمگذار 

طی آموزش پرورش مرغ بومی، درباره سهم غذای طیور در هزینه  های پرورش طیور مطلع می  شوید که قسمت عمده هزینه پرورش، مربوط به تأمین خوراک است، با توجه به اینکه اجزای اصلی خوراک طیور؛ ذرت و کنجاله سویا و پودر چربی و پودر ماهی و... تابع قیمت جهانی بوده و در کشور ما عمدتاً وارداتی هستند و شدیداً به نرخ دلار در برابر ریال وابسته هستند، صرفه‌جویی در هزینه خوراک چه نقش مهمی در سوددهی خواهد داشت. همان‌طور که آگاهید؛ طیور صنعتی با تکیه‌بر اصلاح نژاد توانایی افزایش وزن و رشد در کوتاه-ترین زمان ممکن را به دست آورده  اند، اما همیشه رسم بر آن بوده که هر چیزی بهایی دارد، طیور در مقابل کسب این توانایی ویژه، توانایی جست  وجو غذا در آن  ها بسیار کم شده است؛ به‌طوری‌که برای یافتن غذا کاملاً به انسان  ها وابسته هستند. درحالی‌که یکی از مزایای پرورش مرغ بومی جست  وجوگر بودن آن  هاست، مرغان بومی با تکیه‌بر این توانایی، حداقل 30 الی 40 درصد غذای خود را با گشتن در محیط به دست می  آورند.

مقدار دان مصرفی مرغ تخمگذار بومی

با یک حساب سرانگشتی می‌توان به میزان کاهش هزینه تولید مرغان بومی نسبت به مرغ صنعتی پی برد. به‌طور مثال تصور کنید؛ شما 100 عدد مرغ دارید به وزن متوسط 1700 گرم و هر مرغ روزانه 100 تا 110 گرم غذا مصرف می  کند و با توجه به‌روز بودن قیمت دان مرغ هر کیلو به‌طور متوسط 20000 ریال الی 30000 ریال است، اگر 40 درصد این غذا از محیط تأمین شود؛ حداقل 4 کیلوگرم روزانه شما صرفه  جویی کرده  اید. موضوع به همین جا ختم نمی  شود، یکی دیگر از مزایای پرورش مرغ بومی نسبت به طیور صنعتی این است؛ مرغان بومی با غذاهای دورریز و باقیمانده سفره و علف‌های هرز هم تغذیه می  شوند و در کنارغذاهایی که خود از محیط می  یابند می‌توانند قسمت عمده نیازهای خود را تأمین کنند، اما طیور صنعتی حتماً نیاز به آنتی‌بیوتیک و مکمل‌های ویتامینی و مواد معدنی و جیره کامل و بالانس دارند. متوجه کاهش هزینه تولید خود می  شوید؟
 
یکی دیگر از مزایای پرورش مرغ بومی مقاومت آن ها در مقابل عوامل محیطی و بیماری‌زا است، درصورتی‌که طیور صنعتی بسیار حساس بوده و سریع درگیر بیماری می  شوند. مرغ محلی قدرت تطابق‌پذیری بالایی با محیط دارد و در محیط  هایی با حداقل امکانات پرورش می  یابد، اما طیور صنعتی هتل 5 ستاره را می  طلبند.
تغذیه مرغ بومی

تولید محصولات پروتئینی ارگانیک

مهم‌ترین دلیل آموزش پرورش مرغ محلی در خانه؛ آموزش تولید محصول ارگانیک باکیفیت و خوش‌طعم در دنیایی است که سرطان و سکته قلبی متأسفانه مرز سن  ها را نادیده گرفته و دامن کودکان و جوانان را گرفته است. امروزه همه مردم دنیا اهمیت تغذیه سالم و استفاده از مواد غذایی ارگانیک را درک کرد  ه  اند؛ به‌طوری در بسیاری از کشورها به خاطر طعم مطبوع و ارگانیک بودن گوشت و تخم  مرغ مرغان محلی، حاضرند قیمت بالاتری برای این محصولات بپردازند؛ به  نحوی  که حتی در بعضی از کشورها تا دو برابر قیمت طیور و تخم‌مرغ صنعتی، برای گوشت و تخم‌مرغ مرغان محلی مبلغ پرداخت می  کنند. این مزیت بسیار مهم پررویش مرغان بومی سبب بازاریابی راحت    تر و رونق بیشتر بازار برای آ  ن  ها شده است.
 

بهترین نژاد مرغ بومی تخمگذار

احتمالاً طی دوره آموزش پرورش مرغ بومی، طولانی بودن دوره پرورش مرغ بومی که بازگشت سرمایه را نسبت به طیور صنعتی طولانی  تر می  کند شمارا دچار تردید کند، اما فراموش نکنید؛ هر چیزی بهایی دارد، تولید محصول باکیفیت، ارگانیک و کم‌هزینه، بهایش را بازمان طولانی  تر پرورش می  پردازد. با توجه به طولانی بودن دوره پرورش؛ سعی کنید؛ جوجه و یا نیمچه سالم و سرحال از بهترین نژاد مرغ بومی تخم‌گذار مانند نژاد مرندی را از مراکز معتبر تهیه کنید که تخم  مرغ باکیفیت و در تعداد مناسب تولید کنند، جوجه درآوری تخم  ها بالا باشد و ماندگاری بالایی میان جوجه  ها دیده شود تا سرمایه شمارا نه‌تنها حفظ، بلکه بیشتر کند.

  بازاریابی در پرورش مرغ بومی - پرورش مرغ گوشتی

وقتی روستاییان از بهترین نژاد مرغ بومی تخم‌گذار برای پرورش استفاده کردند، در کنار تولید تخم‌مرغ بالا، هزینه تولید پایین، افزایش تعداد مرغ    ها در پرورش مرغ محلی در خانه و جوجه  کشی را توجیه  پذیر می  کند. با توجه به کافی بودن یک خروس برای 10 مرغ، مازاد خروس  ها با توجه به مزایای گوشت آن‌که در طب سنتی تأکید شده، در کنار تخم‌مرغ به فروش می  رسد. وقتی محصولات بیشتر و متنوع  تر شد، وقتی روستاییان باهم شروع به تولید کردند، باید مرزهای روستا را درنوردید و بازار فروش را گسترش داد؛ اینجاست که هنر تبلیغات و فنّاوری به کمک بازاریابی پرورش مرغ محلی در خانه آمده، مزایای پرورش مرغ بومی و محصولات آن را برای همه دنیا فریاد می  زند، بازار که رونق گرفت؛ ذخایر ژنتیکی بهترین نژاد مرغ بومی تخم  گذار در کنار خرید دستگاه  های جوجه  کشی بیشتر حفظ می  شود. فروش و صادر کردن جوجه  های حاصل از پرورش مرغ محلی در خانه به سایر روستاها شروع می  شود و این بهمن پرورش مرغ محلی در خانه گسترش می‌یابد. افراد برای آموزش پرورش مرغ بومی به روستاهای اطراف گسیل می‌شوند. مربیان آموزش پرورش مرغ بومی بابیان مزایای پرورش مرغ بومی سرمایه  گذاران بسیاری را در روستاهای مختلف وارد کار خواهند کرد. تنوع فکری که بیشتر شد، راه‌های بازاریابی جدید پیدا خواهد شد. این پرورش مرغ محلی در خانه عجب اثری دارد.
هزینه پرورش مرغ بومی تخمگذار

پرورش مرغ بومی در روستا - مرغ بومی و توریسم کشاورزی

جوانان خلاق در روستا که به پرورش مرغ محلی در خانه به‌عنوان کسب‌وکار سوده برای کل روستا نگاه می-کنند، اندیشه خود را پرواز داده، پا را فراتر از تبلیغ برای فروش محصولات از طریق شبکه‌های اجتماعی گذاشته، از جاذبه  های طبیعی دیگر روستا مانند خانه  های سنتی و طبیعت زیبا در کنار مرغان رنگا  رنگ بومی، آب‌وهوای پاک و عرضه محصولات باکیفیت و ارگانیک باقیمت مناسب استفاده کرده، سعی در جذب گردشگر می  کنند. به مردم می  گویند؛ ما در روستای خود در هر خانه یک مرغداری داریم، بهترین نژاد مرغ بومی تخم‌گذار را پرورش می  دهیم. ما طبق اصول آموزش پرورش مرغ بومی عمل می  کنیم تا سلامتی وزندگی را به شما هدیه دهیم، مطمئن باشید ما محصولات سالم و بهداشتی تحویل شما می  دهیم. مردم شهرهای بزرگ امروزه از دود و شلوغی بیزار و فراری  اند و چه چیزی مطلوب  تر از این‌که مهمان روستا و روستاییان مهمان  نواز باشند، غذاهای محلی و سالم بخورند. محصولات ارگانیک باقیمت ارزان خریداری کنند. همیشه کسانی در روستا هستند که دید اقتصادی و دل بزرگ دارند، می‌توانند خانه  های خود را در اختیار گردشگران بگذارند. قرار نیست همه دریا و کویر داشته باشند، قرار نیست همه قلعه و سازه  های چند صدساله داشته باشند؛ تا از صنعت گردشگری برای رونق محل زندگی‌شان استفاده کنند. توریسم کشاورزی تمام این محدودیت  ها را از بین برده است.
 مرغ تخمگذار

هزینه و سرمایه پرورش مرغ بومی در سال 98

 در طی آموزش پرورش مرغ بومی، شما اصول پرورش را می  آموزید، با مزایای پرورش مرغ بومی آشنا می‌شوید، اما اینکه شروع کنید و موفق باشید، به این بستگی دارد که شما هم مثل بسیاری از افراد از بقیه تقلید نکنید و به موضوعات کوچک در کسب‌وکارهای کوچک با دیدی خلاقانه نگاه کنید؛ اگر این  گونه هستید؛ می‌تواند با سرمایه کمتر از 100 هزارتویمان و از یک قفس فلزی کوچک و یا خانه کوچک چوبی و یا اتاقک کاه  گلی شروع کنید و به کسب‌وکارهای بزرگ برسید. رم یک‌شبه ساخته نشد. قرار نیست همه با سرمایه چند صدمیلیونی برای خودشان شروع به کار کنند. بسیاری از کارآفرینان؛ کاسب و کارشان را از زیرزمین خانه  شان شروع کرده-اند، اما باپشتکار و خلاقیت به نتایج بزرگ رسیده  اند. از اثر پروانه  ای غافل نشوید، همیشه اولین قدم سخت  ترین قدم است.

دانلود طرح توجیهی مرغ تخمگذار pdf

 

نویسنده

سمیه ملکی

جهت سفارش طرح توجیهی با خانم مهندس ملکی تماس بگیرید.(09015516984)

ممکن است از این مطالب خوشتان بیاید

مطالب مرتبط
معرفی دوستان و همکاران

دیدگاه های شما

افزودن یک دیدگاه